Заходячи до кафе чи ресторану ми образу звертаємо увагу на інтер’єр, меблі та атмосферу в цілому.

Спробуємо розібратися, як вибрати меблі для закладів сфери HoReCa, і які модні течії цього року варто враховувати.


1. ВИБИРАЄМО СТИЛЬ МЕБЛІВ

Вся атмосфера в ресторані, барі або кафе повинна бути підпорядкована загальній темі – тоді заклад сприймається гармонійним і затишним. Стиль оформлення залежить від формату, клієнтів і кухні. Якщо це вичурний ресторан, куди відвідувачі приходять відпочити та провести приємний вечір, атмосфера повинна бути затишною, забезпечуючи при цьому особистий простір і т.д.

Та маємо зазначити, що в цьому році розкоші та «кричущих» рішень в сторону домашньої атмосфери. Відомий дизайнер Ната Татунашвілі дає рекомендації: наголошувати на їжі, а не шикарному антуражі.

2. РОБИМО інтер’єр УНІКАЛЬНИМ

Не забувайте, що предмети декору також значно впливають на сприйняття інтер’єру і можуть зробити заклад по-справжньому унікальним і незабутнім. Незвичайні люстри, оригінальні світильники допомагають ламати строгість стандартних конфігурацій, надають інтер’єру своєрідність. Ретельний підбір палітри для стін, небанальні комбінації відтінків зроблять простір незабутніми.

3. МАТЕРІАЛ ВИГОТОВЛЕННЯ МЕБЛІВ

В сучасних кафе, ресторанах і барах можна побачити меблі, виготовлені з маси різних матеріалів: дерево і метал займають провідні позиції, часто використовується скло, пластик, камінь і ротанг, а також шкіра і різного роду текстиль. Важливо, щоб матеріал був якісний і довговічний

Слідуючи модним тенденціям, не варто забувати про обрану концепцію закладу.

4. УВАГА НА ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ МЕБЛІВ

Звичайно ж, зовнішній вигляд меблів – це основний фактор її вибору, але не варто забувати про якість і функціональність. Перед покупкою не заважає самостійно перевірити стільці, крісла, дивани на зручність і відповідність з висотою обраного столу. Буває, що на вигляд дуже симпатичні крісла виявляються занадто низькими або м’якими, тому не дозволяють людині не те, що комфортно сидіти.

5. ОСОБЛИВОСТІ ВИБОРУ БАРНОЇ СТІЙКИ

Барна стійка може бути виконана у вигляді прямої лінії, бути L-образної, трапецієподібної, напівкруглої, але головна вимога до неї – це зручність гостей і хороша видимість роботи бармена. За традицією, біля барної стійки розміщують непарна кількість хокерів.


Оформляти зали ресторану слід так само смачно, як готувати страви його меню. А ми Вам в оформленні допоможемо, бо пропонуємо цілий спектр послуг для затишку кожної миті від фасаду до останньої вазочки поставленому на столику вашого кафе чи ресторану.